Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U 2017.g. prikupljeno 2513 doza krvi Featured

  • Posted on:  Wednesday, 17 January 2018 11:30
  • Written by 

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec kao javno ovlaštenje planira, organizira i provodi akcije dobrovoljnog darivanja krvi, prati pokazatelje o stanju i kretanju darivanja krvi, okuplja darivatelje, vodi o njima evidenciju, uručuje priznanja. Planiranje potrebnih doza krvi GDCK Ivanec dogovara sa Transfuzijskom službom Varaždin, a zahvaljujući predanom radu voditelja aktiva darivatelja krvi na terenu tj. volontera koji animiraju ljude za dobrovoljno darivanje krvi, darivatelji GDCK Ivanec redovito se odazivaju planiranim akcijama, ali i pozivu Transfuzijske službe ili djelatnika Crvenog križa za darivanje krvi. GDCK Ivanec puno čini i po pitanju pomlađivanja davalaštva, te imamo puno mladih-novih darivatelja, u 2017.g. 131 novi darivatelj krvi (75 muškaraca i 56 žena). Također, u slučaju potrebe za određenom krvnom grupom GDCK Ivanec šalje darivatelje u Transfuzijsku službu odnosno promptno osigurava potrebne doze za potrebe Transfuzijske službe Varaždin.
Međutim, GDCK Ivanec puno čini i na polju brige o dobrovoljnim darivateljima krvi, te im redovito uručuje potvrde i priznanja, te obilježava Svjetski dan i Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, te provodi radionice za učenike na temu dobrovoljnog darivanja krvi.

Sukladno podacima GDCK Ivanec za razdoblje od 01.01.2017. do 31.12.2017.g. organiziranim akcijama darivanja krvi i darivanju u Transfuziji Varaždin pristupilo je 2625 darivatelja krvi, a prikupljeno je 2513 doza krvi, dok je planiran broj doza za ovo godinu 2400 doza krvi.

GDCK Ivanec izuzetno je ponosno i na starosnu dob svojih darivatelja, tj. mlado davalaštvo, jer najveći broj darivatelja brojimo u starosnoj dobio od 30-39 godina života, nakon koje slijedi dob od 20-29 godina života, a broj aktivnih darivatelja u zadnjih 5 godina je 2082 darivatelja krvi.

GDCK Ivanec zahvaljuje svim svojim darivateljima, ali i voditeljima aktiva, organizatorima akcija darivanja krvi na terenu, koji se redom mogu pohvaliti za svoj doprinos ovim lijepim rezultatima.

Hvala za darovanu krv !

Read 74 times Last modified on Wednesday, 17 January 2018 11:39